Om bloggen

Funderar du på att skaffa hund? Grattis till ett fantastiskt beslut! Att äga en hund innebär att du har en kompis som alltid är glad när du kommer hem, en vän som alltid ställer upp och som du alltid kan söka tröst hos. Hunden är människans bästa vän – men är du verkligen hundens bästa kompis i retur?

Här kommer du att få alla tips, fakta och all kunskap om hur du blir detta. Vi som skriver har lång vana av hundägande och uppfödande av hundar. Vi vill dela med oss av våra kunskaper. Hur får du din hund att lyda, vilken mat är bäst, vilka försäkringar ska man ha och hur hanterar man eventuella sjukdomar, övervikt och andra problem? Vi ska erbjuda dig en heltäckande sida om hundar.

Här kommer du även att få råd om olika raser. Vilka hundar bör man undvika sett till aveln? Vilka hundraser är mer aggressiva och vilka hundar brukar normalt vara mer vänligt inställda till barn, andra hundar och familjer? Vi kommer även att titta närmare på när i livet det passar att ha hund – och när det passar sämre. Rådet är att man levt klart först: se till att skolan är klar, att du har ett fast boende och en inkomst. Det senare är viktigt. Det kostar ganska mycket att ha en hund. Kort sagt, vi ska ge dig allt du behöver veta om hundar. Välkommen!